• Themafeest organiseren

Tips en ideeën voor het organiseren van een themafeest

Tips en ideeën voor het organiseren van een themafeest

 

Bent u van plan een themafeest te gaan organiseren? Dan helpen wij u daar graag bij. Wij kunnen het gehele feest van A t/m Z regelen. Bekijk daarvoor de mogelijkheden die wij bieden of neem even contact met ons op.

Regelt u het feest liever zelf? Dan hebben wij de beste tips voor het organiseren van een themafeest op een rij gezet.

1. Thema
Het belangrijkste onderdeel van het feest is natuurlijk het thema. Bedenk een origineel thema en pas deze aan op uw gasten. Zorg dat de gasten bekend zijn met het thema en kies iets dat interessant is voor de gasten. Verwacht u bijvoorbeeld veel 50 plussers, is het misschien leuk om een jaren 60 feest te geven. Bestaan de gasten voornamelijk uit jongeren of studenten, pas dan het thema aan op de interesses van deze groep. Of gebruik bijvoorbeeld een artiest, die erg populair is onder de groep mensen die uitgenodigd zijn, als thema. Wanneer de mensen het thema interessant vinden is het feest al voor de helft geslaagd!

2. Locatie
Zorg ervoor dat de locatie van het feest goed geregeld is. Pas de locatie aan op het aantal mensen die verwacht worden. Niks is vervelender dan met te veel mensen in een te kleine ruimte te zijn op een feest. Maar zorg ervoor dat de ruimte ook niet te groot is, zo voorkomt u dat het lijkt alsof de zaal half leeg is. Wanneer u een zaal huurt, wordt dit vaak voor u geregeld.
Versier de ruimte op basis van het thema. Dit voegt extra gezelligheid toe!

3 Muziek
Pas zover mogelijk de muziek aan op het thema. Maar zorg wel voor enige afwisseling tijdens het feest. De kans is groot dat de mensen zo nu en dan ook wat anders willen horen.

4 Dress code
Het zou ontzettend jammer zijn als de helft van de gasten niet verkleed komt. In veel gevallen zijn er altijd gasten die geen zin hebben om zich te verkleden. Het is dan handig om aantal simpele accessoires te hebben op het feest. Deze kunt u uit delen aan de mensen die niet zo uitgepakt hebben met hun outfit.
Zorg in ieder geval voor dat de mensen weten dat er een dress code is. Maak dit duidelijk op de uitnodigingen.

Met deze tips is de basis voor een succesvol themafeest gelegd. Zoekt u nog naar inspiratie voor ideeën voor een themafeest? Hieronder staan een aantal thema’s die u misschien leuk vindt.

Tijdsperiode:
Middeleeuwen, Oertijd, Toekomst.
Jaren ‘40, ‘50, ‘60, ‘70, ‘80 en ’90.

Muziekstijlen:
Rock-’n-roll, Disco, Jazz, Hardcore, HipHop, RnB, Salsa.

Films:
Godfather, Lord of the Rings, Harry Potter, Disney figuren, The Matrix.

Kleuren:
Iedereen komt in bijvoorbeeld helemaal witte kleding.

Overig:
Maffia, Hollywood, Fout, American, Country & Western, Safari, Maskers, Griezelfeest, Hawaii, Strandfeest.

2017-02-21T17:02:26+01:00