Levend Beeld 2017-10-21T14:25:34+02:00

Soms te vroeg maar meestal te laat
Te langzaam dus vertraagd
Haast is geboden want de tijd vliegt

Last Minute is een verfrissende non-verbale voorstelling vol hilarische en frivole impressies. Verrassende personages manipuleren de tijd in deze dynamische en creatieve slapstick.
De kleurrijk gekostumeerde beeldfiguren vormen imposante tableaus en ontroerende scenes. Van minuut tot minuut een boeiend schouwspel.

Thematiek
Seconden, minuten, uren, dagen, weken, maanden en jaren gaan aan ons voorbij; de tijd tikt voort. Alles in het leven staat in het teken van de tijd. Met z’n allen jakkeren we bewust of onbewust af op ons doel. Of het nu te vroeg, te laat of het juiste tijdstip is, het is altijd een georganiseerde chaos met in de verte een lonkend fata morgana.
Het ronden van de klok en het contrast tussen de klassieke en de moderne tijd vormt de rode draad, de voorstelling Last Minute laat zien dat de klok bepaald. Spanning of ontspanning, gestresst of relaxed óftewel werken of dagdromen. Het dynamische, non verbale spel van de acteurs toont het publiek een aanstekelijke lachspiegel, waarin de kijker zich zelf ongetwijfeld kan herkennen, hij is ooggetuige van een kolderieke slapstick.

Personages/spel
Uit het niets komen kleurrijke, levensgrote stripfiguren tevoorschijn als in een hedendaagse cartoon. Gedetailleerde kostumering versterkt de diverse karakters. Vrouwelijke afstandelijke gratie, mannelijke stoere lompheid, sprankelende verfijnde intelligentie, onvoorstelbare domheid en pril kinderlijk enthousiasme geven de schrille contrasten tussen deze personages weer. Op een geluidscollage bewegen de figuren zich voort, waarbij snelheid en slowmotion elkaar sterk afwisselen. Geïnspireerd door hun complexe levensritme komen de poppen ontwapenend tot leven.

Decor
Het decor vormt een imposant, nostalgisch uurwerk. Ingenieuze ambachtelijke raderwerken, verschillende etages en robuuste steunberen met traptreden. Het decor en het spel zijn rondom te bewonderen.

Offerte aanvragen
Neem contact op